Een muzikale theatervoorstelling over de dingen, de woorden en de klanken.

Tomke en zijn hondje Romke gaan logeren bij Opa en Oma Beer. Die wonen op een mooie boerderij. Ze hebben er varkens, geiten en schapen. Oma lijkt de laatste tijd een beetje in de war. Als ze in plaats van in het kopje, koffie in de schoen van Tomke schenkt, zegt Opa dat Oma de laatste tijd de kluts kwijt is.

Tomke en Oma kijken samen naar de wereld om hen heen. Omdat Oma de woorden kwijt is en Tomke ze nog niet weet, helpen ze elkaar de juiste woorden te vinden. En als het zo uitkomt, dan bedenken ze er nieuwe woorden bij.

Met behulp van poppen, objecten, muziek en geluid geven de spelers de wereld van Tomke vorm. Het is een voorstelling om met elkaar - groot en klein - naar te kijken en te wijzen, om  vragen over te stellen en dingen te benoemen, om bij te zitten en om op te dansen, om nog een keer te kijken en nog een keer te wijzen.

Regisseur Bram de Goeij maakte eerder bij Tryater Stamppot Schmidt. Op Oerol maakte hij in samenwerking met Gienke Deuten de succesproductie De Schapelaer. De vormgeving is in handen van Annemarie Klijn en Johan Klijn.

Tekst en regie: Bram de Goeij.
Dramaturgie: Peter Sijbenga.
Muziek: Hans Thissen.
Spel: Theo Smedes, Hans Thissen, Brecht Wassenaar.
Vormgeving en kostuumontwerp: Johan Klijn, Annemarie Klijn.