Videoclip maken in één dag


Onder begeleiding van 2 workshopleiders (1 professionele filmmaker en 1 educatieve begeleider) gaan de leerlingen in 1 dagdeel werken aan een kort script & storyboard en vervolgens in groepjes allemaal één scene uit een groter verhaal filmen voor een eigen videoclip. Ze krijgen tips & tricks mee over cameraposities, snelheid, close-ups, regie, licht en acteerwerk. Eventueel zijn hierin variaties mogelijk qua onderwerp of insteek, zoals dat de groepjes allemaal 1 fragment schieten in een bepaalde stijl/sfeer of dat het over 1 specifiek thema gaat.

De beelden leveren ze aan het einde in en daar monteren wij een videoclip van die we jullie digitaal toesturen.

De leerlingen worden gelijk in het diepe gegooid en de intensiteit ligt hoger. Het resultaat zal van een relatief hoogwaardige kwaliteit zijn, gelijk aan https://vimeo.com/279233781 (wachtwoord: dropstuff). De raming qua tijd is vrij klein, waardoor monteren op school niet mogelijk zal zijn en wij dat zelf zullen doen. Een optie zou zijn dat de leerlingen in een eerder stadium zelf al hebben gewerkt aan storyboard en script en rolverdeling, zodat ze op het moment zelf alleen nog hoeven te filmen en daar meer tijd voor kunnen nemen. De eindresultaten sturen we op.

Tijdsduur: 150 tot 180 minuten
Benodigdheden: 1 klaslokaal met digiboard/beamer om fragmenten op te tonen, 1 docent ter begeleiding en sturing.
Kosten: € 450 ,- per workshop

Algemeen
Via nieuwe mediatechnieken als de mobiele telefoon, internet en videoschermen in de openbare ruimte worden we continu voorzien van steeds meer beelden. Beelden die nieuws, meningen of producten moeten verkopen. En omdat nu ook werkelijk íedereen met een simpele klik zijn eigen (denk)beelden de wereld in kan sturen is er langzaam maar zeker een ‘digitale laag’ heel dominant geworden in ons alledaagse leven. Doordat iedereen van alles zegt en doet op het internet ontstaan er ook discussies over wat je wel en niet mag doen en zeggen.

Het blijkt dat jongeren niet altijd weten hoe ze hiermee om moeten en kunnen gaan. DROPSTUFF.nl wil met het DS_Educatieprogramma leerlingen stimuleren na te denken over ‘de macht van het beeld’ en hen leren zich kritisch te verhouden ten opzichte van al die beelden die ze binnenkrijgen.

Zie voor meer informatie: DS_Educatieprogramma