Jubileum voorstelling 50 jaar Internationaal Danstheater!


Het Internationaal Danstheater bestaat vijftig jaar. Een mooi moment om terug te blikken, maar vooral ook vooruit te kijken. Om dit te vieren is regisseur Jos Groenier, die eerder ter ere van het 45-jarig jubileum van het gezelschap Niëllo maakte, uitgenodigd om een energieke voorstelling te maken, die heden en verleden verbindt. In Puur-Barbaars gaat het Internationaal Danstheater op zoek naar de confrontatie tussen jong en oud, tussen vernieuwing en traditie. Toen en nu gaan de dialoog met elkaar aan in een bonte verzameling van nieuwe choreografieën en hoogtepunten uit het verleden.
Jonge dansers reageren vanuit hun eigen culturele achtergrond op traditionele dans van over de hele wereld. Samen gaan zij op zoek naar een universele taal die ons allen aanspreekt en verbindt. Puur-Barbaars is een zoektocht naar de essentie van beweging en ritmes. Ritmes zoals de tapdans die als een voel- en hoorbare rode draad door de voorstelling loopt; de hartslag vanPuur-Barbaars.
Puur-Barbaars is een kleurrijk geheel van materiaal van vijftig jaar Internationaal Danstheater, vertaald naar het nu: een wisselwerking van korte fragmenten, wervelende groepsdansen, traditionele folklore en hedendaagse choreografieën. Ritme was er toen, ritme is er nu. Ritme is puur. Ritme is barbaars.