Project met als eindresultaat een avondvullende circusvoorstelling.

Bij het circusproject werkt Circus in bedrijf met de deelnemers twee of meerdere dagen aan verschillende circusacts. De laatste worden deze acts in een levensechte (avondvullende) circusvoorstelling opgevoerd voor publiek. U kunt hiervoor ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden uitnodigen.

Deelnemers / leerlingen werken aan een circusact, die zowel afgestemd is op hun leeftijd, als wel op hun mogelijkheden. Er wordt gewerkt aan circustechnieken, zoals jongleren met Chinese bordjes, balletjes, diabolo’s, doekjes, power-sticks en meer. Balanceren leer je bij bal- en tonlopen, ladders, rolo-rolo, eenwieleren (alleen bij VO) etc.. Naast circustechnieken is er volop aandacht voor spel zoals: clowns, slapstick, tijgers, paarden-, draken dans, fakirs en nog veel meer. Het circusproject is een onvergetelijke ervaring, waar deelnemers en begeleiders nog lang over na zullen praten.

Circus in bedrijf zorgt voor: de inhoud, de training en alle benodigde materialen en attributen, circus kleding voor alle deelnemers, schmink, decor, licht en geluid.
Kortom, u haalt een compleet uitgewerkt project binnen. U hoeft alleen maar te zorgen voor extra begeleiding, ruimte voor de voorstelling, voldoende oefenruimte en publiciteit.
Er is extra begeleiding van de school / organisatie nodig. De begeleiders krijgen vooraf een training.
Het is ook mogelijk het circus project in kerstsfeer te doen.

Circusdocent: Daan Teters en anderen