De goedgezinde generaal Othello is smoorverliefd op de mooie Desdemona. Ze trouwen in het geheim. Als Othello Cassio benoemd tot officier en niet zijn rechterhand Jago is de haat gezaaid. Jago is ziekelijk jaloers en afgunstig en zet zijn negatieve gevoelens in als wapen. Hij overtuigd Othello ervan dat de nieuwe officier Cassio en Desdemona een affaire hebben. Door deze leugens maakt Othello het leven van Desdemona en Cassio tot een straf en tevens dat van zichzelf.

Een voorstelling over jaloezie, afgunst en liefde. Een intens verhaal over mensen zoals jij en ik, met hun zwaktes en hun kracht. En hoe het mis kan gaan als we niet durven kijken naar de ware toedracht van onze gevoelens en niet durven geloven in de liefde.

Welk verhaal leent zich daar beter voor dan OTHELLO van William Shakespeare.

Smeedwerk neemt je mee in een ongeëvenaard theaterspel vol leugens, jaloezie, afgunst, liefde en zoete wraak. Een spel waarin vals spelen de hoofdrol heeft. Waarin twijfel en verwarring gezaaid wordt. Waar liefde staat te springen om aandacht en waar uiteindelijk de leugen wint. En dan blijft de vraag: Wat zou jij doen?

Regie: Anil Jagdewsing
Spel: Inge Smolders en André Dongelmans