De workshop
Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. In deze workshop zetten we de leerlingen op een speelse manier aan het denken over duurzaamheid en onze aarde. De leerlingen worden uitvinder van hun eigen duurzame object. Hoe kunnen we bijvoorbeeld zonne-energie benutten en wat is een goede oplossing voor een teveel aan vlees eten? De leerlingen bedenken in deze workshop niet alleen een goed idee, ze maken er ook een prototype van.
Duurzaamheid, aardrijkskunde, techniek, wetenschap

Voor wie? Scholen: groep 3 t/m 8, NSO, festivals en buurthuizen
Waar? Wij komen naar de locatie toe.

Artwise geeft kunstworkshops aan scholen, op festivals, in buurthuizen en op de naschoolse opvang. We bieden diverse uitgewerkte workshops aan, waarin een kunsttechniek centraal staat. Veel van de workshops slaan een brug naar andere vakken, zodat we leren hoe kunst en creativiteit betekenis kunnen hebben voor andere vakken (en voor de wereld!).

In onze workshops zetten we kinderen als het ware een kunstbril op doordat we technieken en creatieve tools aanreiken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er geen goed of fout bestaat: de creativiteit van het kind staat centraal. Ieder resultaat wordt gepresenteerd in de vorm van een expositie, fotoboek of weblog.