Danstheater AYA maakt danstheatervoorstellingen voor jongeren over onderwerpen die hen raken. AYA doet dat in een eigen, krachtige en directe stijl en in een dynamische mix van verschillende dansvormen, spel en muziek. AYA speelt in theaters, op scholen, op locaties, in Amsterdam, Noord-Holland, Nederland en Europa.
Bij alle voorstellingen:

Lesmateriaal: lesbrief met dvd. Lessen ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek en voor de nabespreking, achtergrondinformatie voor de docent over (de thema’s van) de voorstelling en een dvd met interviews met de makers en beelden van de repetities.

Dansworkshop: workshop van 2 lesuren door 2 workshopdocenten van AYA voor maximaal 30 leerlingen per workshop. Leerlingen maken zelf een choreografie aan de hand van de thema’s van de voorstelling. Ze leren samenwerken en worden actief voorbereid op het voorstellingsbezoek. Ook maken ze kennis met AYA-dansers, leren zich uitdrukken door het gebruik van beweging en leren de rol van publiek en danser kennen door middel van rollenspel.

Workshop in de klas: een danser van AYA laat een korte solo zien en vertelt hoe hij of zij danser geworden is. Wat moet je doen? Wat moet je kunnen? Welke moeilijkheden kom je tegen op je weg. Daarna bereidt de danser met de leerlingen het voorstellingsbezoek voor. De thema’s worden besproken en er wordt beeldmateriaal uit de voorstelling vertoond. Ten slotte krijgen de leerlingen een korte choreografie uit de voorstelling aangeleerd. Dit allemaal in tijd van 1 lesuur in het klaslokaal.

Nagesprek / meet & greet: ontmoeting met de dansers na afloop van de voorstelling en mogelijkheid tot vragen stellen.

Voor meer informatie over educatie kunt u contact opnemen met Annemieke Bot, 020-386 8574 / annemieke@aya.nl

Openingstijden

10-17.30 uur