Pier K is het vertrekpunt voor kunst en cultuur voor jong en oud in Haarlemmermeer.
De afdeling Kunst in Vrije Tijd zorgt voor cursussen, lessen, workshops, projecten, exposities, voorstellingen en vele andere activiteiten in de disciplines muziek, beeldende kunst, dans, theater, musical, kijk op kunst, schrijven en architectuur

De afdeling Kunst op School ondersteunt basisscholen en scholen van het voortgezet onderwijs in het hele zuidoostelijk gebied van Noord-Holland bij het geven van cultuureducatie.
Jaarlijks wordt een passend aanbod samengesteld waaruit scholen keuze kunnen maken. De afdeling Kunst op School organiseert en co├Ârdineert de activiteiten. Leerlingen kunnen hierdoor kennis maken met alle vormen van kunst en cultuur en zo hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

De afdeling Kunst op Maat werkt samen met allerlei partijen in de regio, zoals scholen, andere culturele instellingen, amateurkunstverenigingen, sociaal maatschappelijke instellingen en bedrijven. Scholen voor het voortgezet onderwijs kiezen graag activiteiten op maat die aansluiten bij de identiteit, het profiel en het kunst- en cultuurbeleid van hun school. Maar ook scholen voor primair onderwijs hebben wensen op maat (themadag, jubileum). Samen met Pier k kan wordt er gekeken naar een invulling op maat.

Het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol is het lokale architectuurcentrum in Haarlemmermeer en maakt onderdeel uit van Pier K. Het Podium organiseert lezingen, kinderworkshops, tentoonstellingen, debatten, excursies en rondleidingen.