Schouwburg Amstelveen is een middelgrote, gerenommeerde schouwburg en programmeert jaarlijks ruim 250 kwalitatief hoogstaande voorstellingen in de Grote en de Kleine Zaal. De programmering is breed; van cabaret tot toneel, van muziek tot dans en van jeugdvoorstelling tot opera. Daarnaast organiseert de schouwburg regelmatig een Salon bij een voorstelling zodat het publiek nader kennis kan maken met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de geschiedenis van een stuk of de werkwijze van een regisseur.

In Cinema Amstelveen worden het hele seizoen de leukste kinderfilms en de beste bioscoopfilms voor volwassenen vertoond. Tijdens de vakanties zijn er speciale festivals voor de kinderen met extra veel films en natuurlijk is het mogelijk om een bijzonder kinderpartijtje te organiseren in combinatie met een bezoek aan de film.

Daarnaast is Schouwburg Amstelveen als locatie zeer geschikt voor uiteenlopende zakelijke evenementen van 20 tot 1.000 personen.

De centrale ligging direct aan de A9 en de twee parkeergarages naast de schouwburg met voordelige parkeertarieven zijn belangrijke pluspunten. Voor wie met het openbaar vervoer komt, ligt het busstation naast de schouwburg. Ook tram en metro bevinden zich op korte loopafstand.