UINH_MuseumSingerLaren.jpg
EEN STUKJE GESCHIEDENIS
Het Amerikaanse echtpaar, Anna en William Singer, liet in 1911 villa De Wilde Zwanen bouwen in hun geliefde Laren. Hier ontvingen ze vrienden en kunstenaars. William schilderde in zijn atelier en Anna speelde op haar vleugel in de woonkamer. Samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een concertzaal aan de villa bouwen.
De stichting beheert de nalatenschap van het echtpaar Singer, bestaande uit een grote collectie kunstwerken, een museum, een theater en hun voormalige woonhuis met tuin, Villa De Wilde Zwanen.
VOOR HET ONDERWIJS
Onze museumlessen en rondleidingen zitten vol met verrassende, actieve werkvormen die inspireren, stimuleren en motiveren. De lessen worden gegeven door een team van professionele museumdocenten die met veel enthousiasme de leerlingen ontvangen en begeleiden. De mooiste projecten en museumlessen ontstaan in samenwerking met scholen. Heeft u als docent zelf ideeën over een museumbezoek of wilt u aansluiten bij kunstprojecten van uw school? De afdeling educatie denkt graag mee om er voor leerlingen een onvergetelijke ervaring van te maken.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.
Schoolbezoeken vinden bij voorkeur plaats tussen 9.00 en 11.00 uur.