Danshuis Haarlem is een centrum voor de danskunst en is toonaangevend in Haarlem en omstreken op het gebied van moderne dans en klassiek ballet. Het Danshuis komt naar buiten met haar danskunst en gaat de samenwerking aan met andere kunstenaars en kunstorganisaties. Kwaliteit en plezier, ontwikkeling en vernieuwing zijn de uitgangspunten voor alle activiteiten.

Danshuis Haarlem onderscheidt zich door een volledig opleidingstraject aan te bieden. Leerlingen vanaf 8 jaar die van Dans hun beroep willen maken of hun dansmogelijkheden verder willen ontwikkelen, kunnen auditie doen voor het programma Talentontwikkeling.

Het Danshuis biedt lessen en dansactiviteiten voor amateurs en professionals, in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. Het team van veelal academisch geschoolde docenten staat garant voor een hoge kwaliteit van de lessen. De groepen zijn klein en daarom is individuele aandacht optimaal mogelijk. Er wordt les gegeven in de stijlen klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, show musical en urban stijlen als streetdance en breakdance. Daarnaast biedt het danshuis workshops, yoga, pilates, stretching en technieklessen.

Danswerkplaatsen zijn landelijke broedplaatsen voor danskunstenaars en dansmakers. DWP Haarlem is verbonden aan het Danshuis en er kan daarom een gemakkelijke uitwisseling plaatsvinden. In de danswerkplaats worden choreografie├źn gemaakt en dans/theaterprojecten ontwikkeld. Amateurs werken er samen met professionals en met kunstenaars van andere disciplines aan projecten in binnen- en buitenland.

Openingstijden

Ma t/ Zo 9:00 tot 24:00