De Toneelmakerij maakt gedurfd en kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in de theaters in de wijken van Amsterdam, op locatie en zoeken ons publiek op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. Elk jaar organiseren we bij ons in huis theaterdagen. Dit jaar voor de allerkleinsten. We bouwen ons pand om tot groentepakhuis waar we de tango dansen met avocado’s en kung-fu-skills uitoefenen op paprika’s. Na deze workshop met druilerige doperwten en zingende spruiten bekijken we de kleuterkomedie Eet je bord leeg. Kosten voor de voorstelling met workshops is €6,- per leerling.

Alle scholen die een voorstelling van de Toneelmakerij bezoeken, ontvangen gratis voorbereidend lesmateriaal. Op aanvraag geven we workshops rond onze voorstellingen: actieve programma’s waarin kinderen experimenteren met theater, dans, taal, filosofie, film en beeldende kunst. Daarnaast bieden we workshops op maat.
Wij geloven dat je door middel van kunst persoonlijk kunt groeien. Door het ervaren van kunst word je geprikkeld je eigen mening te vormen, waardoor leerlingen dieper nadenken over zichzelf en de wereld om zich heen. Om dit te bereiken moet er een verband gelegd worden tussen de voorstelling en het leven van de leerlingen. Pas als de leerlingen het verband kunnen leggen tussen zichzelf en de voorstelling, ervaren zij dat kunst iets met henzelf te maken heeft.