Theater Sonnevanck is het jeugdtheatergezelschap van Oost-Nederland. Wij maken muziektheater voor kinderen en jongeren. Onze voorstellingen gaan over leven en samenleven in deze tijd, volwassen thematiek voor een jong publiek. Theater Sonnevanck trakteert je op muziektheater dat een feest is voor ogen, oren, gevoel en verstand. Met aansprekende en humorvolle voorstellingen schudden we je verbeeldingskracht wakker.

Vanuit standplaats Enschede speelt Theater Sonnevanck in theaters en op scholen in heel Nederland, met extra aandacht voor Overijssel en Gelderland. Sinds 2013 maken we samen met Toneelgroep Oostpool voorstellingen voor jongeren vanaf 12 jaar.

Theater Sonnevanck is één van de acht gezelschappen die samen de landelijke basisinfrastructuur voor jeugdtheater vormen.
De leerlijn “De Betekenis van Theater”

Sinds 2013 werkt Theater Sonnevanck aan de leerlijn De Betekenis van Theater. Deze leerlijn bestaat uit acht afleveringen met een dvd.
In elk pakket zit een korte serie digitale theaterlessen, klaar om af te spelen op het digibord en een handleiding voor de leerkracht.
De inhoud van de digitale lessen is per leerjaar toegespitst op het denk- en spelniveau van de leeftijdsgroep. Alle lessen begeleiden de kinderen stap voor stap bij het zelf maken en spelen van een kort theaterstuk over een onderwerp dat hen interesseert.
De handleiding voor de leerkracht beschrijft de lessen en biedt vele praktische tips, waarmee de leerkracht de kinderen zelf kan coachen bij het maken en repeteren van hun stukjes. De voorstellinkjes die ontstaan zijn geschikt om op te voeren tijdens een week- of maandsluiting.

Openingstijden

Kantoor: Maandag t/m Vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur