Matthijs Vlaardingerbroek treedt al jaren samen met zijn kindertheater op in basisscholen door het hele land. Hij verzorgt zijn voorstellingen samen met zijn buikspreekpop Henkie. Met gebruik van poppen, verfkwasten, verhalen en goocheltrucs geeft hij educatieve voorstellingen en workshops voor de groepen 1 t/m 8. Zijn voorstellingen zijn vol humor, sterk afwisselend en interactief, waardoor de kinderen nooit weet wat er nu weer gaat komen en zo op het randje van de stoel blijven zitten.

Matthijs verzorgt voorstellingen voor:
- educatieve afsluiting of aanvulling van themaweken, zoals talenten, pesten, het circus, etc.
- Paasfeest, Pinksteren, Bevrijdingsdag, Kerstfeest, Hemelvaart, Sinterklaas
- verjaardagen, jubilea of afscheidfeesten van meesters en juffen
Matthijs is naast theatermaker ook gediplomeerd schoolcounselor. Dit geeft sommige van zijn voorstellingen extra diepgang. Hij wordt regelmatig gevraagd om een voorstelling te maken rondom een bepaald thema, waar de school mee bezig is. Deze voorstellingen maakt hij dan op maat voor de school.
Talent in school

Matthijs is ervan overtuigd dat ieder kind talent heeft en dat, met de juiste coaching en training, ieder kind kan stralen als een goochelaar of buikspreker voor een grotere groep. Hij wil kinderen helpen om hun angst voor het podium te overwinnen, zich te leren presenteren voor een groep en samen of alleen een korte voorstelling te kunnen geven. Hij biedt hiervoor workshops in buikspreken en goochelen aan en kan samen met een groep kinderen of met de hele school gedurende meerdere dagen of een projectweek een voorstelling creƫren.