Tafel van Vijf maakt kleurrijk en fantasievol muziektheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Live muziek, tekst en beeld dat raakt en doet nadenken. Met onze voorstellingen laten we ons publiek ervaren dat je als mens sterk genoeg bent, wat er ook gebeurt.

De komende jaren vertelt Tafel van Vijf verhalen over vrijheid & bevrijding, opstand & verzet. Als je vrijheid verovert laat je iets dat vertrouwd en klein is achter. Daar komt iets nieuws en groter voor in de plaats. Dat is eng. Hoe overwin je die angst? En hoe ga je om met die veroverde vrijheid? Daarover maken we theater.

Tafel van Vijf is een Amsterdamse theatergroep o.l.v. Herman van Baar. Tafel van Vijf werkt nauw samen met theaters en musea om van elke voorstelling een evenement te maken.
Tafel van Vijf speelt in theaters door het hele land, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Veel voorstellingen spelen we speciaal voor scholen.

Najaar 2014 - De Witt of Oranje te zien: Theater en Museumbezoek ineen!
Een unieke samenwerking van Tafel van Vijf met o.a. het Rijksmuseum en theaters in Amsterdam, Den Haag en Dordrecht, Theaterbezoek wordt gecombineerd met een rondleiding in een museum. De Witt of Oranje is een spectaculaire rockopera over het rampjaar 1672, het jaar waarin de Prins van Oranje de macht grijpt en de gebroeders De Witt op gruwelijke wijze aan hun einde komen.

Tafel van Vijf wordt structureel gefinancierd door het Fonds Podiumkunsten en de gemeente Amsterdam.

Openingstijden

10-18 dagelijks