Frans Hakkemars maakt graag bewerkingen van de Europese verhalen traditie zoals De kleine Prins, Reynaert de Vos en Jan Klaassen, de Nederlandse familietak van de Italiaaanse Pulchinella, de Franse Polichinelle, de Engelse Punch, de Dutise Kasperl, de Russische Petroucka en de Spaanse Don Roberto

Hij verzorgt ook workshops en projecten waarin verschillende kunstdisciplines en verschillende leeftijden met elkaar in contact komen. Gastlessen Chinees Schimmenspel op de basisschool , workshops in Zorgcentra voor Ouderen waar je samen met de ouderen leert de schimmen te maken, de schimmen te bewegen, verhalen en gedichten te schrijven en ook een echte voorstelling aan de bewoners, familie, vrienden, buren en klasgenoten kunt geven.
Frans Hakkemars speelt vijf verschillende solo-voorstellingen mobile rondom een kruideniersfiets in kleine theaterzalen, op scholen, bibliotheken en tussen de schuifdeuren aan huis met live accordeonmuziek: Vrolijke Frans, De Kleine Prins, Reintje de Vos en Jan Klaassen. Hij werkt samen met andere theatergroepen als Droomtheater Rotterdam in het project Carnaval der Dieren en met de voorstellingen van Kooman's poppentheater uit Den Haag met de verschillende avonturen van Wasco de Wasbeer.
Hij is redactielid van het Nederlandse tijdschrift WP, de Wereld van het Poppenspel, www.poppenspelers.nl en councillor van de Internationale Vereniging van Poppenspelers, de UNIMA, www.unima.org. Als 4e is Frans Hakkemars onderzoeker van Community Art en poppenspel projecten uit de hele wereld en door alle tijden heen.

Openingstijden

Frans Hakkemars speelt de voorstellingen en geeft de workshops op locatie gedurende het hele jaar.