Al meer dan 90 jaar raakt de Nederlandse Bachvereniging je dieper in je ziel. Het begon allemaal in 1921 met het plan om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Bewust in een kerk, als tegenhanger van Willem Mengelbergs uitvoeringen in het Amsterdamse Concertgebouw. Door de jaren heen groeide de Bachvereniging uit tot een toonaangevend ensemble met een flexibele kern. Met zijn innovatieve programmakeuzes en gedegen onderzoek werpt artistiek leider Jos van Veldhoven telkens weer nieuw licht op het werk van Bach en tijdgenoten.
Meer informatie is te vinden op www.bachvereniging.nl.
Met het educatieproject ‘Beats by Bach’ komen jongeren in aanraking met klassieke muziek in het algemeen en met het werk van Bach in het bijzonder. Gedurende een aantal CKV-lessen verandert een klas in een filmset. De muziek van Bach vormt de leidraad voor een film die leerlingen zelf maken en waarin een spectaculaire lipdub (videoclip) centraal staat. Alle films doen mee aan een landelijke wedstrijd. Met de duidelijke handleidingen, camera, website en usb-sticks is het lespakket direct te gebruiken.

‘Beats by Bach’ is ontwikkeld voor havo- en vwo-leerlingen tussen de 15 en 18 jaar en past binnen de educatieve doelstellingen die gesteld zijn voor het vak CKV. Meer informatie is te vinden op www.beatsbybach.nl.