37PK Platform voor Kunst, houdt zich bezig met lokale hedendaagse kunst, kunst in de openbare ruimte van de stad, permanente en tijdelijke ateliers, artists residencies, opdrachten aan kunstenaars, ondersteuning en professionalisering van het veld en promotie van het kunstaanbod in de stad. In het pand aan Groot Heiligland 37 organiseert 37PK een programma met tentoonstellingen, actuele kunstprojecten, kunsteducatie en activiteiten. 37PK ontwikkelt haar activiteiten in samenspraak met kunstenaars en andere (kunst)organisaties in de stad en regio. Uitgangspunt is dat het nieuwe platform op een kwalitatief goede manier snel en effectief kan inspelen in de diverse behoeften van gemeente, organisaties en kunstenaars in de stad.

Bij 37PK staat de kunstenaar en zijn/haar werkmethode centraal bij de educatieve programma’s. Omdat er altijd wisselende tentoonstellingen te zien zijn bij 37PK worden hebben we verschillende raamwerken van educatieve programma’s ontwikkeld die toepasbaar op zeer uiteenlopende tentoonstellingen.

Alle programma bestaan uit een gedeelte waarbij de tentoonstelling wordt bekeken m.b.v. visual thinking tools en een gedeelte waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan met een creatieve verwerkingsopdracht. Dit kan zijn het maken van een eigen audiotour, geanimeerde tekening in een flipbook of zoötroop of het maken van een installatie met licht en schaduwen.

In onze educatieprogramma's zijn eigen interpretatie, verbeeldingskracht en samenwerking belangrijke elementen. 

Openingstijden

Openingstijden tentoonstelling: donderdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
Openingstijden kantoor: dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur

I.v.m. het Coronavirus zijn wij op dit moment helaas gesloten.