Blink Educatie maakt vernieuwende, digitale lesmethodes waarbij het bereiken van de leerling het uitgangspunt is. De lesmethodes zijn erop gericht om leerlingen te prikkelen, nieuwsgierig te maken en vooral veel zelf te laten ervaren en ontdekken. Dit vanuit de wetenschap dat wanneer leerlingen zelf actief zijn, ze zich sneller ontwikkelen, ze ook leerstof beter begrijpen en langer onthouden.

Blink Educatie heeft jarenlange ervaring in onderwijs en de verschillende medewerkers brengen elk een specifieke expertise in.

In 2012 verscheen Groove.me, waarbij kinderen Engels leren door popmuziek. De methode werd datzelfde jaar onderscheiden met een IPON-nominatie en won in 2013 de internationale Comenius Award voor excellent en vernieuwend crossmediaal lesconcept. Inmiddels kiest 1 op de 2 scholen die op zoek is naar een nieuwe lesmethode Engels voor Groove.me.

Sinds 2013 heeft Blink Educatie ook lesmethodes voor de wereldoriƫntatie vakken; Eigentijds voor geschiedenis, Binnenstebuiten voor natuur & techniek, en Grenzeloos voor aardrijkskunde. Ook deze lesconcepten werden meteen bekroond met een IPON-nominatie en de Europese Comenius EduMedia Award.
TopoMaster is een online game en onderdeel van Grenzeloos, de digitale lesmethode aardrijkskunde. Leerlingen kunnen op school of thuis op pc, laptop of tablet de game spelen en leren zo spelenderwijs topografie.

Komend schooljaar komt daar Kazoo bij, de digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8 die Blink Educatie ontwikkeld in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouw.

Meer informatie? www.blinkeducatie.nl
Kazoo is de vernieuwende digibordmethode muziek voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs.

* Wekelijks een actieve, sprankelende muziekles
* Gemaakt met verschillende aansprekende artiesten en musici
* Stimuleert ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen
* Geeft plezier en teamgevoel in de klas
* Weinig voorbereidingstijd en maximaal gebruiksgemak voor alle leerkrachten
* Aansluitend op het recente SLO Leerplankader kunstzinnige oriƫntatie
* Ontwikkeld door Blink Educatie in samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouw

Kazoo heeft een digitale doorlopende leerlijn muziek voor groep 1 t/m 8 en is thematisch van opzet. Er is materiaal voor 30 weken (20 vaste en 10 keuzelessen) en de activerende didactiek staat centraal: zingen, spelen, onderzoeken, ontdekken, luisteren, presenteren, kijken en reflecteren, zowel individueel als samen.

Meer informatie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.kazoo.nl