Kinderen leren via muziek om te luisteren en zich te concentreren. Ze krijgen meer geduld en trainen hun geheugen. Samen zingen en het kunnen ontcijferen van het notenschrift vergroten voor een kind het gevoel van eigenwaarde. En wat is er nu leuker dan samen met de juf of meester liedjes te zingen?

♫ Wishful ME is een volledig uitgewerkte leergang die iedere leerkracht laat instappen op zijn eigen niveau.
♫ De leerlijn bestaat uit digibord-lessen met instructiefilmpjes. De leerkracht is actief betrokken tijdens de digibord-lessen in de klas.
♫ De lessen duren maximaal 5 minuten en zijn daarmee eenvoudig in te passen in het dagelijkse rooster.
♫ De bijhorende wekelijkse lesbrief biedt praktische tips en geeft de leerkracht inzicht in het leerproces van de kinderen.
♫ De doorlopende leerlijn is gebaseerd op het Kodály-concept, een internationaal succesvolle muziekmethode voor kinderen en volwassen.
♫ De leergang van Wishful ME is ontwikkeld in samenspraak met zowel groeps- als muziekvakleerkrachten.

Uitgangspunt: In 5 minuten per dag een muzikale klas met Wishful ME.

Over Wishful ME
Wishful ME wordt gemaakt door Wishful Singing, een ensemble dat bestaat uit vijf professionele zangeressen. Ze zingen klassieke muziek op podia van Amsterdam tot in Amerika. Daarnaast maakt Wishful Singing kindervoorstellingen voor scholen en theaters in Nederland en Duitsland.
Naast de concerten die ze met Wishful Singing geven, hebben de zangeressen van Wishful Singing veel ervaring in het lesgeven aan kinderen. Ze werken o.a. als docent bij het Nationaal Kinderkoor, op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en als muziekvakleerkracht op een basisschool.