Welkom bij Cultuureducatie Gooi en Vechtstreek

Cultuureducatie met Kwaliteit Gooi en Vechtstreek is erop gericht om alle kinderen op basisscholen tijdens hun schooltijd met verschillende kunstvormen in aanraking te brengen. Om te leren, creëren & inspireren!
Op deze website is informatie over het project, de instrumenten waar scholen (gratis) gebruik van kunnen maken en activiteiten terug te vinden. Ook is het aanbod van cultuuraanbieders voor het primair onderwijs in de regio Gooi en Vechtstreek terug te vinden.

Nieuws

Nieuwe ICC-cursus in september van start!

Maak een cultuurplan voor jouw school. Op 9 september gaat een nieuwe cursus interne cultuurcoördinator (ICC) van start. De ICC cursus is voor leerkrachten of basisschooldirecteuren die aan de slag willen met cultuureducatie op ...

Lees meer

Fin. ondersteuning deskundigheidsbevordering

Binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) Gooi en Vechtstreek kan een basisschool een aanvraag doen voor (de financiële ondersteuning van) deskundigheidsbevordering op maat. Met een traject deskundigheidsbevordering op ...

Lees meer

Verbeter cultuureducatie op jouw school met ...

De Cultuur Loper is een programma - bestaande uit coaching en scholing én een online instrument – waarmee scholen de kwaliteit van hun cultuuronderwijs kunnen verbeteren. Het programma helpt de scholen ...

Lees meer

Cultuureducatie buiten de regio Gooi en Vechtstreek

Raad voor Cultuur adviseert minister van OCW

'Cultuureducatie en -participatie moeten hoger op nationale agenda'
Recentelijk verscheen het advies 'Cultuur dichtbij, dicht bij cultuur'. De Raad ziet cultuureducatie en -participatie als belangrijke voorwaarde voor een inclusief cultuurbeleid waarbij cultuur voor iedereen toegankelijk is. In dit advies is volop aandacht voor het belang van cultuur op school.

Lees meer

ICC-netwerkdag PleinC op 22 mei 2019

Thema: Cultuuronderwijs organiseer je niet alleen
Op deze middag staat samenwerken centraal: hoe zorg je ervoor dat jij niet als enige trekt aan het cultuuronderwijs op jouw school? Hoe ga je in gesprek met cultuuraanbieders? Op 22 mei sta je er even niet alleen voor, want de vragen die jij hebt, hebben anderen ook. Samen maken we samenwerken leuk.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Naast onze eigen CmK-nieuwsbrief, die met regelmaat uitkomt, zijn er nog een aantal andere nieuwsbrieven die veel relevante informatie delen over CmK en Cultuureducatie in het algemeen. Zoals de nieuwsbrieven voor het Fonds voor Cultuurparticipatie, LKCA, Plein C en De Beweging. Blijf op de hoogte en meld je aan.

Lees meer